Main menu

Városok / Települések

A magyar nagyvárosok közti különbségek meghatározók mind a népesség, mind a munkanélküliség és így a jövedelem és a vásárlóerő vonatkozásában is. A különbségek és hasonlóságok ismerete elengedhetetlen a hatékony döntési folyamatokhoz.

GeoIndeX elemzési adatbázisok a magyarországi városokra és településekre

A GeoIndeX rendszerébe tartozó elemzési adatbázisok témakörök és területi szintek szerint rendszerezve tartalmazzák a különböző részletezettségű idősoros adatokat 2000-ig visszamenőleg. Település szinten egységes szerkezetben állnak rendelkezésre a demográfiai jellemzőket, jövedelmi és fogyasztási szokásokat bemutató elemzési adatsorok, ugyanúgy mint a munkanélküliség mértékére, vagy a vásárlóerő alakulására vonatkozó számított mutatók.


Nagyvárosok szerinti elemzési térképek

Lakókörnyezeti adatok, jövedelmi mutatók, településrészi központok, napközbeni népesség, beépítés jelleg és még sok más mutató, minden 20 000 főnél népesebb magyar településre.Kiemelt települések: Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, 


Elemzési témakörök település szinten

A GeoIndeX térinformatikai elemzési adatbázisok minden olyan információt tartalmaznak, amely szükségesek lehetnek egy település szintű üzleti térinformatikai elemzéshez. A népesség összetételét leíró demográfiai adatok, a lakásállomány és a háztartások szerkezetére, felszereltségére, ellátottságára vonatkozó statisztikai adatsorok, valamint a lakosság jövedelmi helyzetére, a munkanélküliség mértékére vonatkozó idősoros adatok mind elérhetők település szinten a 2000-2013 (adatkörtől függően 2012-2015) évekre vonatkozóan a GeoIndeX elemzési adatbázisaiban.

Megvásárolható elemzési adatbázisok

A GeoIndeX rendszerébe tartozó elemzési adatbázisok különböző területi szintekre és adatmélységben tartalmaznak elemzési adatsorokat és számított mutatókat a különböző célú üzleti térinformatikai elemzések megvalósításához.

Az ArcAdat elemzési adatbázis a társadalmi és gazdasági folyamatokat leíró általános statisztikai mutatók egységes adatbázisa. Az ArcAdat elemzési adatbázis egységes szerkezetben tartalmazza az elmúlt több, mint 10 év (2000-ig visszamenőleg) elemzési adatsorait Magyarország minden közigazgatási szintjére.

Az ArcCensus 2011 elemzési adatbázis az elmúlt két népszámlálás (2001. és 2011.) statisztikai mutatóit tartalmazó részletes elemzési adatbázis. Az ArcCensus elemzési adatbázis a demográfiai jellemzőkre, a háztartások összetételére és a lakásállomány jellegére vonatkozó részletes adatokat tartalmazza település, kistérség és járás szinten térinformatikai elemzésekre előkészített formában.

A GeoIndeX 100×100 utca szintű vásárlóerő adatbázisa Budapestre és Magyarország nagyvárosaira – megyeszékhelyek és megyei jogú városok - a budapesti agglomeráció településeire, valamint minden 20 000 főnél népesebb magyar településre tartalmazza a demográfiai jellemzőkre, a lakásállomány összetételére, a beépítések jellegére valamint a jövedelmi helyzetre és a vásárlóerő területi különbségeire vonatkozó idősoros adatokat.

Mintaelemzések az adatbázisokból


1 30 31 32 33 34

Kapcsolódó adatbázisok, térképek, szolgáltatások

Ha meglévő ügyfelei jellemzőit akarja a térben ábrázolni elengedhetetlen a kapcsolódó címek egységesítése. A térképi megjelenítéshez a megfelelő mélységű és adattartalmú térkép. Cégünk biztosítja az ön számára a megfelelő utcanév-referencia adatbázisokat és elemzési térképeket Magyarország területére.

A Közterület referencia adatbázis minden magyar település utcaneveit és közterület elnevezéseit tartalmazza különböző adatmélységben koordináta és házszámadatokkal is.
Országos Utcatörzs adatbázisról bővebben »

A Digitális vektoros és rasztertérképek a területi szintekhez köthető adatok térképelemzését, így a területi összefüggések hatékonyabb vizsgálatát teszik lehetővé.
Digitális Magyarország térképekről bővebben »

Egyedi alkalmazásfejlesztés keretében az adatbázisok saját rendszerbe illesztése mellet lehetőség van komplex térképi alapú térinformatikai rendszerek kiépítésére vagy a meglévő vállalati irányítási, vagy döntéstámogatási rendszerbe integrálására.
Alkalmazásfejlesztési lehetőségekről bővebben »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085