Main menu

Kistérségek / Járások

Kistérségekre és járásokra vonatkozó statisztikai adatsorok nagy számban érhetők el a KSH adatbázisaiból is. Az adatbázisok egy része ingyenesen hozzáférhető, egy részük térítés ellenében vásárolható meg.

GeoIndex elemzési adatbázisok a magyarországi kistérségekre és járásokra

A GeoIndeX térinformatikai adatbázis és szolgáltatás rendszer célja hogy a kistérségi (2009-ig) – illetve az új járási (2009-től) – szintre vonatkozó elemzési adatsorokat és a számított mutatókat egységes szerkezetben, térinformatikai elemzéshez előkészített formában biztosítsuk az ön számára Magyarország területén belül, a területi jellemzők és különbségek üzleti célú elemzéséhez.

Mintaelemzések az adatbázisokból


1 2 3 4

Elemzési témakörök kistérség és járás szinten

Demográfiai jellemzők, jövedelmi viszonyok és fogyasztási szokások, a foglalkoztatás mértéke és a munkanélküliségi ráta, a lakásállomány és háztartások jellemzői... Mindez egy helyen térinformatikai feldolgozáshoz előkészített formában.

Megvásárolható elemzési adatbázisok

A GeoIndeX rendszerébe tartozó elemzési adatbázisok különböző területi szintekre és adatmélységben tartalmaznak elemzési adatsorokat és számított mutatókat a különböző célú üzleti térinformatikai elemzések megvalósításához.

Az ArcAdat elemzési adatbázis a társadalmi és gazdasági folyamatokat leíró általános statisztikai mutatók egységes adatbázisa. Az ArcAdat elemzési adatbázis egységes szerkezetben tartalmazza az elmúlt több, mint 10 év (2000-ig visszamenőleg) elemzési adatsorait Magyarország minden közigazgatási szintjére.

Budapest speciális helyzete miatt a járás szintű adatok egybeesnek a kerületek területével, így a járási adatsorokkal kerület szintű elemzések is végezhetők.

Az ArcCensus 2011 elemzési adatbázis az elmúlt két népszámlálás (2001. és 2011.) statisztikai mutatóit tartalmazó részletes elemzési adatbázis. Az ArcCensus elemzési adatbázis a demográfiai jellemzőkre, a háztartások összetételére és a lakásállomány jellegére vonatkozó részletes adatokat tartalmazza település, kistérség és járás szinten térinformatikai elemzésekre előkészített formában.

little-star Kapcsolódó térképek, szolgáltatások

A regionális és megyei szintű adatbázisok térképi megjelenítését, elemzését segítik a cégünk által készített és forgalmazott elemzési térkép az ArcMagyarország térkép, amely Magyarország valamennyi közigazgatási egységét, és közlekedési hálózatát tartalmazza, M=1:250 000 méretaránynak megfelelő térképi pontossággal, vektoros állományként.

A térinformatikai állományok megfelelő használatához, valamint a sikeres területi elemzések elvégzéséhez különböző térinformatikai szolgáltatásokkal is állunk az ön rendelkezésére!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085