Main menu

Kistérségek / Járások

Hivatalos adatforrásokban (pl.: KSH) számos társadalmi és gazdasági jellemzőt leíró elemzési adat érhető el akár több évre visszamenőleg is. Az adatbázisok egy része ingyenesen elérhető, egy része azonban díjköteles a felhasználók számára.

GeoIndex elemzési adatbázisok a magyarországi kistérségekre és járásokra

Célunk, hogy a kistérségi – illetve az új járási – szintre vonatkozó elemzési adatsorokat és a számított mutatókat egységes szerkezetben, térinformatikai elemzéshez előkészített formában biztosítsuk az ön számára Magyarország területén belül, a területi jellemzők üzleti célú elemzéséhez.

Mintaelemzések az adatbázisokból


1 2

Elemzési témakörök kistérség és járás szinten

Demográfiai jellemzők, jövedelmi viszonyok és fogyasztási szokások, a foglalkoztatás mértéke és a munkanélküliségi ráta, a lakásállomány és háztartások jellemzői... Mindez egy helyen térinformatikai feldolgozáshoz előkészített formában.

Megvásárolható elemzési adatbázisok

A GeoIndex rendszerébe tartozó elemzési adatbázisok különböző területi szintekre és adatmélységben tartalmaznak elemzési adatsorokat és számított mutatókat a különböző célú üzleti térinformatikai elemzések megvalósításához.

Az ArcAdat elemzési adatbázis a társadalmi és gazdasági folyamatokat leíró általános statisztikai mutatók egységes adatbázisa. Az ArcAdat elemzési adatbázis egységes szerkezetben tartalmazza az elmúlt több, mint 10 év (2000-ig visszamenőleg) elemzési adatsorait Magyarország minden közigazgatási szintjére.

Az ArcCensus 2011 elemzési adatbázis az elmúlt két népszámlálás (2001. és 2011.) statisztikai mutatóit tartalmazó részletes elemzési adatbázis. Az ArcCensus elemzési adatbázis a demográfiai jellemzőkre, a háztartások összetételére és a lakásállomány jellegére vonatkozó részletes adatokat tartalmazza település, kistérség és járás szinten térinformatikai elemzésekre előkészített formában.

Letölthető dokumentumok

little-star Kapcsolódó térképek, szolgáltatások

A regionális és megyei szintű adatbázisok térképi megjelenítését, elemzését segítik a cégünk által készített és forgalmazott elemzési térkép az ArcMagyarország térkép, amely Magyarország valamennyi közigazgatási egységét, és közlekedési hálózatát tartalmazza, M=1:250 000 méretaránynak megfelelő térképi pontossággal, vektoros állományként.

A térinformatikai állományok megfelelő használatához, valamint a sikeres területi elemzések elvégzéséhez különböző térinformatikai szolgáltatásokkal is állunk az ön rendelkezésére!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085