Main menu

Magyarországi címek geokódolása

Ügyféladatbázisok területi elemzéséhez, vonzáskörzetek, terjesztési körzetek meghatározásához, partnerhálózathoz kapcsolódó járatoptimalizálási feladatok ellátásához elengedhetetlen az ügyfelek / partnerek térbeli pozíciójának ismerete.

A geokódoló szolgáltatások a természetes (postai) cím alapján adják meg a címnek megfelelő térbeli koordinátákat (GPS koordináták), melynek ismeretében további vizsgálatok, elemzések végezhetők el.

GeoX Geokódoló jellemzői

A GeoX Kft. Geokódoló alkalmazása kimondottan a magyar nyelvi környezetre, a magyar címek felépítésére fejlesztett alkalmazás. Referencia adatbázisa az egységes szerkezetű folyamatosan frissített közterület és címadatbázis az –Országos utcatörzs.

A geokódoló szolgáltatás elvégzi a forráscímek “tisztítását” – tipikus elírások, rövidítések javítása, régi nevek kezelése – majd megadja a címhez tartozó koordinátapárt. A geokódolás minőségéről a szolgáltatás tájékoztatást ad – minőségkódok használata.
A magyar viszonyok sajátossága miatt a geokódolás eredménytáblája a WGS84 koordináták mellett tartalmazza a címekhez tartozó EOV koordinátákat is.

Geokódolási lehetőségek a GeoX Geokódolójával

Az ön igényeihez, valamint a geokódolandó címek mennyiségéhez igazodva a szolgáltatást különböző platformokon és adatcsomagokban érheti el.

Geokódolás szakemberekre bízva

Ha önnek egyszeri alkalommal kellene nagy mennyiségű címet térképre tennie…az off-line geokódoló szolgáltatás a megfelelő megoldás.

Ön egy azonosítóval ellátva átadja a címeket, melyekhez a térképi koordinátákat mi rendeljük hozzá a címek egyidejű tisztításával. Az eredménytábla minőségkódokat is tartalmaz, így ön mindig látja, hogy a geokódolás milyen pontosan történt meg. Igény esetén manuálisan is átnézzük a pontatlanul geokódolt címeket és lehetőség szerint javítjuk azokat.

A szolgáltatás előnye, hogy gyakorlott munkatársaink a típushibákat könnyen és gyorsan kiszűrik az adatbázisban, kezelik azokat. Ilyenek a tipikus elírások, rövidítések kezelése, városrésznevek kezelése, irányítószám elírások, stb. A geokódolást rövid határidővel nagy pontossággal végezzük el Magyarország teljes területére.

Lépjen kapcsolatba velünk! »

Geokódolás az ön saját gépén, weboldalán

Ha ön pl. címkereséssel párosított szolgáltatást biztosít weboldalán, vagy rendszeresen kell új címekhez térbeli koordinátát rendelnie és ehhez keres olyan alkalmazást, mely a címeket gyorsan és nagy pontossággal geokódolja, akkor a webes geokódoló szolgáltatás a megfelelő megoldás.
A geokódoló motor a mi szerverünkön fut, ön különböző felületen (pl.: MapInfo szoftver, weboldalba ágyazott alkalmazás) hívja meg a  geokódoló szolgáltatást, mely visszaadja a tisztított címeket és az eredmény-koordinátákat.
A szolgáltatás akár havi, vagy éves előfizetéses rendszerben is igénybe vehető geokódolási kreditekkel, így a költségek jól tervezhetők.

A webes geokódoló szolgáltatás több  különböző módon is igénybe vehető:

  • saját programba ágyazva,
  • MapInfo szoftverbe illesztve,
  • weboldalba illesztve szolgáltatásként.

Mintaalkalmazás megtekinthető a: terkep.varosterkep.hu címen.

Geokódoló szolgáltatás elérése, alapadatbázisa, tesztelése

Valamennyi szolgáltatási forma eléréséhez élő internet kapcsolat szükséges. A szolgáltatás minden esetben a legfrissebb címadatbázissal dolgozik. Az új közterület elnevezések, átnevezések stb. – az adatforrás frissítésével egy időben –  negyedévente kerülnek átvezetésre a szolgáltatásba. A szolgáltatás kipróbálásához tesztfelhasználói hozzáférés igényelhető.

 Lépjen kapcsolatba velünk! »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085