Main menu

Lakókörnyezeti elemzés

A lakókörnyezet elemzések nagy hatékonysággal támogathatják a telephely-választási, a hálózat-optimalizálási, a kockázat-becslési vagy a marketing-stratégiai döntéshozatali folyamatokat.

Lakókörnyezeti index térképes megjelenítése

Tematika megjelenítéséhez, kattintson a térképre és a "Visible layers" felületen válassza a "lakókörnyezeti index" mutatót.

100x100-lakokornyezet-Budapest-2016

Vállaljuk – az ön üzleti céljaihoz illeszkedő – egyedi lakókörnyezeti elemzések készítését. A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat »

Lakókörnyezet elemzés szempontjai

A lakókörnyezet elemzés elsősorban az olyan jellegű kérdésekre ad választ, hogy:

  • Adott területen belül mennyi embert érhetek el?
  • Milyen az elérhető népesség korösszetétele?
  • Milyenek az átlagos jövedelmi viszonyok?
  • Mekkora a vizsgált terület szolgáltatási telítettsége – mekkora a konkurencia mértéke?
  • Milyen a lakókörnyezet minősége: beépítés jellege, sűrűsége?
  • Milyen a lakókörnyezet ellátottsága: infrastruktúra, kereskedelmi, oktatási, egészségügyi szolgáltatások?
  • Milyen a lakókörnyezet elérhetősége – közösségi közlekedés hálózatsűrűsége, az úthálózat sűrűsége és az átlagos közlekedési sebesség?
  • stb.

Az elemzések meghatározó szempontjait mindig ön választja ki. Ön határozza meg hogy a konkurenciaelemzésbe, mely POI elemeket vonjuk be, illetve mekkora vonzáskörzet(ek)re összesítsük a vizsgálatba bevont adatokat. A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat »

Mintaelemzés és térképi megjelenítés


1 2 3 4 10

Az üzleti térinformatikai lehetőségeit kihasználó lakókörnyezeti elemzések egyaránt használják a GeoIndeX adatbázisait és a megrendelő által átadott saját adatbázisokat. A lakókörnyezeti elemzések összekapcsolhatók körzetlehatárolásokkal, adatbázis leválogatásokkal is.

Lakókörnyezeti elemzés alapadatbázisai

A lakókörnyezeti elemzések két legfontosabb adatbázisa:

  • a 100x100 utca szintű vásárlóerő adatbázis: mely minden 20 000 főnél népesebb magyarországi településre, valamint a budapesti agglomeráció valamennyi településére egységes szerkezetben tartalmazza a demográfiai jellemzőket, a beépítés, a jövedelem és az ingatlanárak számított mutatóit.
  • A POIX adatbázis: mely kategóriákba és alkategóriákba sorolva tartalmazza a koordináta adatokkal ellátott különböző szolgáltatási helyszíneket.

Az adatbázisok összekapcsolásával településen belül - utca szintig - kimutathatók a területi különbségek akár a szolgáltatási ellátottságról, akár a népesség korösszetételéről, akár a beépítés jellegéről van szükségünk részletes adatokra.

Elemzések, lehetőségek »

Komplex elemzések

Amennyiben ön az elemzések elvégzéséhez rendelkezésünkre bocsátja saját anonim ügyféladatait (pl.: meglévő ügyfelek címadatai), vagy a célközönsége paramétereit, konkurens, vagy releváns szolgáltatások listáját (pl.: Brand-hez tartozó, ruházati cikkeket forgalmazó kiskereskedelmi egységek) úgy az elemzéseknél ezeket figyelembe vesszük, a térképen megjelenítjük, vagy a zónák szerinti táblázatos összesítésekben figyelembe vesszük.

A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085