Main menu

Vásárlóerő

Egy-egy területi egység vásárlóerejének meghatározásával lehetőségünk nyílik arra, hogy képet kapjunk a gazdagabb és a szegényebb területek között fennálló egyenlőtlenségekről. A térinformatika lehetőségeinek és a GeoIndeX vásárlóerő adatbázisainak segítségével a különbségek térbeli vetülete vizualizálható település, szükség esetén utca szinten is.

Budapest vásárlóerő klaszter térképe

Böngészéshez kattintson a térképre! Tematika kiválasztásához a "Visible layers" ablakban válassza a "Lakókörnyezeti index" elemet.

100x100-lakokornyezet-Budapest-2016

GeoIndeX vásárlóerő adatbázisai Magyarországra

A GeoIndeX üzleti térinformatikai adatbázis-rendszerben a vásárlóerőt befolyásoló tényezőkre vonatkozó adatok két területi szintre kerülnek feldolgozásra: település és utca szint.

  • települési szintre minden magyar településre, egységes szerkezetben részletes jövedelmi és fogyasztási adatokkal, valamint
  • utca szintre a 20 000 főnél népesebb magyar településekre és a Budapest agglomerációjába tartozó valamennyi településre 100×100 méteres elemzési egységekre alapadatokkal és számított mutatókkal.

Az utca szintű vásárlóerő adatbázis elemzési egysége egy 100×100 méteres rácsháló, melyre valamennyi elemzési adat és számított mutató számításra kerül. Az utca szintű vásárlóerő adatbázis vonatkozási éve egységesen 2016. Mintaelemzések »

A település szintű adatbázis minden magyarországi települést tartalmazza egységes szerkezetben és adattartalommal, vonatkozási éve 2014. (a forrásadatok elérhetősége miatt).

Mintaelemzések az adatbázisokból

A bemutatott mintaképek Debrecen, Szeged, Miskolc és Kecskemét klaszter mutató térképét tartalmazza. Valamennyi térkép egységes kategóriaszínezéssel készült így jól látszanak a városok közti és a városon belüli területi különbségek is.

Témához kapcsolódó elemzések »


1 6 7 8

Magyar vásárlóerő adatbázisok jellemzői

A település szintű vásárlóerő adatbázis valamennyi magyar településre egységes szerkezetben tartalmazza a jövedelmi viszonyok és a fogyasztási szokások részletes statisztikai adatait, településsorosan a vonatkozási évben létező minden magyar településre. A legfrissebb adatbázis 2014 évre tartalmazza a településsoros adatokat Excel adattáblák formájában.

Az utca szintű vásárlóerő adatbázis a 20 000 főnél népesebb magyar településekre, és Budapest agglomerációjába tartozó településekre tartalmaz számított mutatókat. A számított mutatók alapja a vásárlóerő alakulását befolyásoló tényezők - demográfiai viszonyok, jövedelmi helyzet, a lakásállomány jellemzői - statisztikai adatsorai és egyedi adatgyűjtések értékei. Az adatbázis 2016. évre vonatkozó adatsorokat tartalmaz.

Elemzési, oktatási szolgáltatás

A település és utca szintű vásárlóerő adatbázisokra alapozottan vállaljuk egyedi elemzési térképek készítését, az adatbázis használatának betanítását, valamint az adatbázisok térképes megjelenítését lehetővé tevő térinformatikai szoftverek (pl: MapInfo Professional) beszerzését és használatának betanítását.

Kérdezze munkatársainkat »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085