Main menu

Lakásállomány

A lakásállomány összetétele, kora, komfortfokozata sokat elárul egy terület fejlettségi szintjéről, fejlődése dinamizmusáról. Az idősoros elemzési adatbázisok plusz információt adnak a területi jellemzők és összefüggések vizsgálatához.

A GeoIndeX elemzési adatbázisa különböző területi szintekre, időszakokra és adatmélységben biztosítanak megfelelő adatbázisokat területi elemzésekhez. Mintaelemzések »

GeoIndeX lakásállomány adatbázisai Magyarországra

Az ArcAdat statisztikai adatbázis valamennyi közigazgatási szintre tartalmaz adatokat a lakásállomány összetételéről, koráról, az új építésű lakások arányáról, a lakások jellegéről és komfortfokozatáról. Az adatbázis 2000-ig visszamenőleg tartalmaz egységes szerkezetű adatsorokat éves bontásban. Számos adatkört Budapest kerületeire lebontva is tartalmazza az adatbázis.

Az ArcCensus 2011 népszámlálási adatbázis részletes adatsorokat tartalmaz település, kistérség és járás szinten a magyarországi lakásállomány összetételéről, koráról, méretéről és komfortfokozatáról. Az adatbázis a 2011 évre vonatkozó részletes adatsorokat tartalmazza. Összehasonlító elemzések végzéséhez az adatbázis kiegészíthető a 2001 évi népszámlálás elemzési adatsoraival.

A 100×100 utca szintű vásárlóerő elemzési adatbázis a 20 000 főnél népesebb településekre, valamint Budapest agglomerációs térségére tartalmaz statisztikai adatsorokat és számított mutatókat a beépítés és a lakókörnyezet jellegéről, a kínálati ingatlanárak alakulásáról, valamint az egyes városrészek demográfiai jellemzőiről.


1 2 3 4

ArcCensus 2011 adatbázis lakásállomány témakörei

A lakásállományra vonatkozó adatbázis tartalmazza a lakás és üdülési célú lakóegységekre vonatkozó információkat az alábbi témakörök szerint:

 • A lakóegységek rendeltetése és lakóik (11 mutató)
 • A lakások és lakott üdülők:
  •  szobaszám, tulajdonjelleg és használati jogcím szerint (18 mutató)
  • építési év szerint (9 mutató)
  • alapterület szerint (9 mutató)
  • felszereltség szerint (7 mutató)
  • komfortosság szerint (6 mutató)
 • A lakóházak és üdülőépületek magassága és nagysága (7 mutató)

Valamennyi adatsor elérhető település, kistérség és járás szinten.

Lakásstatisztikai adatok térképi megjelenítése

A lakásállomány jellegére vonatkozó statisztikai elemzési adatbázisok térképi megjelenítését segítik a cégünk által készített és forgalmazott elemzési térkép:

ArcMagyarország térkép - Magyarország közigazgatási térképe, mely Magyarország valamennyi közigazgatási egységét, és közlekedési hálózatát tartalmazza, M=1:250 000 méretaránynak megfelelő térképi pontossággal, vektoros állományként.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085