Main menu

Jövedelem

Egy terület jövedelmi helyzetét számos tényező befolyásolja, ilyen a munkából származó jövedelem a különböző társadalmi jövedelmek, mint a nyugdíjellátás, a munkanélküli ellátás, a gyermekekkel kapcsolatos ellátások, vagy akár az egyéb jövedelemként figyelembe nem vett tételek is.

Az egyes jövedelmi források mértéke és megoszlása képet adhat – többek között – a vásárlóerő területi különbségeiről. Demográfiai adatokkal összevetve elemezhető egy egy térségben a társadalom összetétele, az életszínvonal minősége is.

Mintaelemzések a GeoIndex adatbázisok felhasználásával


1 2 3 8

A GeoIndex jövedelmi adatbázisai

A GeoIndex üzleti térinformatikai adatbázis-rendszerben különböző területi szintekre érhető el összesített vagy részletes jövedelmi adat:

  • Az ArcAdat általános statisztikai adatbázis Budapest kerületeire részletes jövedelmi adatokat, kistérségi szinten a szociális és társadalombiztosítási ellátások összesített adatait, megyei szinten részletes ágazati jövedelmi és fogyasztási adatokat tartalmaz (2000-2013). Külön adatsor vonatkozik a településeken keletkezett személyi jövedelemadó mértékére is (2000-2009).
  • A települési vásárlóerő adatbázis minden magyar településre egységes szerkezetben tartalmaz részletes jövedelmi mutatókat munkajövedelem és társadalmi jövedelem bontásban összesen 33 különböző számított mutatóval. Az adatbázis jó kiindulási alap a vásárlóerő területi különbségeinek települési szintű vizsgálatához.
  • Az utca szintű vásárlóerő adatbázis Budapestre valamint a megyeszékhelyekre tartalmazza az egy főre jutó jövedelem számított mutatóit, mely meghatározó tényező a vásárlóerő területi különbségeinek vizsgálatakor.

Jövedelmi adatbázisok jellemzői

A jövedelmi jellemzőkre vonatkozó adatsorokat a különböző elemzési adatbázisok eltérő területi szintekre, adatmélységben és vonatkozási évekre tartalmazzák. Válassza mindig az elemzési céljainak leginkább megfelelő elemzési adatbázist. Az adatbázisok Excel formátumúak, így minden fajta adatbázis kezelőbe importálhatók, térinformatikai szoftverekben is megjeleníthetők. Minden adatbázis tartalmazza a vonatkozó közigazgatási egység nevét és KSH kódját, így más adatbázisokkal, az azonosítókat tartalmazó térképi rétegekkel összekapcsolhatók. Mintaelemzések »

Jövedelmi adatok térképi megjelenítése

A jövedelmi adatok térképi megjelenítését, elemzését segítik a cégünk által készített és forgalmazott elemzési térképek:

  • ArcMagyarország térkép - Magyarország közigazgatási térképe, mely Magyarország valamennyi közigazgatási egységét, és közlekedési hálózatát tartalmazza, M=1:250 000 méretaránynak megfelelő térképi pontossággal, vektoros állományként.
  • A GeoXRaszter térkép - Magyarország részletes raszter utcatérképe, mely Magyarország miden településének részletes utcahálózatát és házszámadatait tartalmazza a közigazgatási besorolással, 11 méretarányra generalizált georeferált bitmap képek formájában.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085