Main menu

Háztartások

A háztartások szerkezete, az egy háztartásban lakók korösszetétele, képzettsége sokat elárul egy terület fejlettségi szintjéről, fejlődése dinamizmusáról. Az idősoros elemzési adatbázisok plusz információt adnak a területi jellemzők és összefüggések vizsgálatához. 


1 2 3 4 5 7

GeoIndex háztartási adatbázisai Magyarországra

Az ArcAdat statisztikai adatbázis valamennyi közigazgatási szintre tartalmaz adatokat a a háztartások általános jellemzőiről. Az adatbázis 2000-ig visszamenőleg tartalmaz egységes szerkezetű adatsorokat éves bontásban. Számos adatkört Budapest kerületeire lebontva is tartalmazza az adatbázis.

Az ArcCensus 2011 népszámlálási adatbázis részletes adatsorokat tartalmaz település, kistérség és járás szinten a magyarországi háztartások társadalmi és gazdasági jellemzőiről. Az adatbázis a 2011 évre vonatkozó részletes adatsorokat tartalmazza. Összehasonlító elemzések végzéséhez az adatbázis kiegészíthető a 2001 évi népszámlálás elemzési adatsoraival.

Elemzések az adatbázisok felhasználásával »

ArcCensus 2011 adatbázis - háztartás kategória témakörei

  • A háztartások és a családok főbb adatai (28 mutató)
  • A háztartások száma háztartás-összetétel szerint (9 mutató)
  • A háztartások a háztartásban élők száma és gazdasági aktivitási összetétel szerint (22 mutató)
  • A családok családösszetétel és a gyermekek száma szerint (18 mutató)
  • A családok a 15 évesnél fiatalabb gyermekek száma és gazdasági aktivitási összetétel szerint (19 mutató)

Szolgáltatások az adatbázisok használatával

A geoIndeX rendszerébe tartozó adatbázisok használatával számos üzleti térinformatikai szolgáltatást biztosítunk, ilyenek: az adatbázis leválogatások és összekapcsolások, körzet-lehatárolások, és azokhoz kapcsolódó lakókörnyezeti elemzések, valamint komplex GIS alkalmazások fejlesztése, integrálása. A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat »

Háztartási adatok térképi megjelenítése

A háztartások jellemzőire vonatkozó adatbázisok térképi megjelenítését, elemzését segítik a cégünk által készített és forgalmazott elemzési térképek:

  • ArcMagyarország térkép - Magyarország közigazgatási térképe, mely Magyarország valamennyi közigazgatási egységét, és közlekedési hálózatát tartalmazza, M=1:250 000 méretaránynak megfelelő térképi pontossággal, vektoros állományként.
  • A GeoXRaszter térkép - Magyarország részletes raszter utcatérképe, mely Magyarország miden településének részletes utcahálózatát és házszámadatait tartalmazza a közigazgatási besorolással, 11 méretarányra generalizált georeferált bitmap képek formájában.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085