Main menu

Témakörök

Üzleti célú területi elemzésekhez nagy segítséget nyújthat az adott terület demográfiai viszonyainak, jövedelmi helyzetének, lakókörnyezeti jellemzőinek az ismerete.

Ehhez nyújt témakörök szerint csoportosított elemzési alapadatbázisokat a GeoIndeX rendszere.


GeoIndeX adatbázisok témakörei

A GeoIndeX elemzési adatbázis rendszer Magyarország minden közigazgatási szintjére, 2000-ig visszamenőleg biztosít különböző témakörökben és adatmélységgel elemzési adatsorokat. Település szintre – a kiemelt témakörökben – részletes adatsorokat és számított mutatókat is biztosít. A nagyobb településekre (20 000 fő lakos feletti) utca szintű elemzési adatsorok és számított mutatók is megvásárolhatók.

Elemzések az adatbázisok használatával »


Vásárlóerő


Részletes jövedelmi és fogyasztási adatsorok minden magyar településre. Számított mutatók és egyedi adatsorok utca szintre a
20 000 főnél népesebb településekre.

Demográfia


A népesség korcsoportos összetétele, a vándorlás és a népességváltozás jellemzői, gyermek- és idős-eltartottsági mutatók egységes szerkezetű települési és utca szintű adatbázisai.

Jövedelem


Település szintű részletes jövedelem és fogyasztási adatok a területi különbségek vizsgálatához, számított mutatók utca szintre a
20 000 főnél népesebb településekre.

Munkanélküliség


Havonta feldolgozott település szintű munkanélküliségi adatsorok és számított mutatók a területi különbségek és az időbeli tendenciák vizsgálatához.

Lakásállomány


A lakásállomány összetételére, felszereltségére, korára vonatkozó összehasonlító és részletes, település szintű adatsorok minden magyar településre.

Háztartások


A háztartások korösszetételére, gazdasági aktivitására, a gyerekek számára vonatkozó összehasonlító és részletes, település szintű adatok minden magyar településre.


Kapcsolódó szolgáltatásaink

Igény szerint adatbázisainkból egyedi leválogatásokat készítünk, azokra alapozottan térképes elemzéseket is végzünk. A megfelelő adatbázis kiválasztásához, az elemzésekhez használható térinformatikai szoftverek és megoldások megismeréséhez szakértő munkatársaink állnak egyedi konzultációs lehetőséggel, tanácsadással az ön rendelkezésére.

Térinformatikai szolgáltatásaink »

Ha önnek speciális igényei vannak, vagy egyedi elemzési adatbázisra lenne szüksége, esetleg más szolgáltatásainkat is igénybe venné, akkor lépjen kapcsolatba velünk »


Megfelelő mélységű adatbázis minden területi szintre!

A különböző elemzési adatbázisok különböző részletességgel, adattartalommal és időszakra állnak az ön rendelkezésére. Válassza ki az igényeihez leginkább illeszkedő adatbázist:

Ha önnek egy hosszabb időszakot felölelő (2000-2014 évi), minden közigazgatási szintet (településtől a régióig) magába foglaló, több témakört érintő átfogó elemzési adatbázisra van szüksége, akkor válassza az ArcAdat elemzési adatbázist! »

Ha önnek az elérhető legfrissebb település szintű részletes (2011 évi)  demográfiai, háztartási, és lakásállományt bemutató elemzési adatbázisra van szüksége, akkor válassza az ArcCensus adatbázist! »

Ha önnek a vásárlóerő alakulását közvetlenül befolyásoló jövedelmi és fogyasztási adatok település szintű összehasonlító mutatóira (2007-2013 évi) van szüksége, akkor válassza a települési vásárlóerő adatbázist! »

Ha önnek nem elegendő a település szintű adatok elemezhetősége, szüksége lenne a nagyvárosok belső területi különbségeit bemutató friss (2015 évi) elemzési adatbázisra, akkor válassza az utca szintű vásárlóerő adatbázis! »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085