Main menu

Új KFC Óbudán – a környezet térinformatikai vizsgálatával

Hamarosan az egyik gyorsétterem lánc a KFC nyit új éttermet irodánk szomszédságában. Ez jó apropója annak, hogy – hűen választott szakmánkhoz – az üzleti térinformatika szemüvegén keresztül nézve vizsgáljuk a telephelyválasztást.

Hol lesz és mi van ott?

Az épülő étterem a Szentendrei út – Bogdáni út sarkán, a Bogdáni úti buszvégállomás közelében, a nemrég megszűnt Baumax barkácsáruház mellett (ahol hamarosan Mömax nyílik), egy Agip benzinkút tőszomszédságában található lakótelepi környezetben. Ha mindez nem elég, akkor ne feledkezzünk meg a nyári időszak legnagyobb közép európai fesztiváljáról a Sziget-fesztiválról, aminek fontos tömegközlekedési kapcsolatai is itt találhatók, és az a népesség sem elhanyagolható, ami a fesztivál idején itt megfordul (kapcsolódó elemzés itt). Meghatározó tényező továbbá, hogy a Szentendrei út az észak budai agglomeráció egyik legnagyobb bevezető útja.

Tömegközlekedési csomópontok

A gyalogosan érkező közönség szempontjából meghatározó lehet, hogy merre járnak a buszok, villamosok a környéken és azokhoz képest hol vannak a sűrűn lakott helyek, illetve a nagy forgalmat jelentő, pl. oktatási vagy egészségügyi intézmények, nagy tömegeket befogadó munkahelyek.

KFC-Tomegkozlekedesi-kapcsolatok-bogdani

A térképen jól látszanak a tömegközlekedési csomópontok – átszállási kapcsolatok száma 100×100 méteres rácshálóra vetítve.

Jelen esetben meghatározó a Bogdáni úti autóbusz végállomás szerepe, bár érdekes befolyásoló szempont lehet, hogy a sűrűn lakott területek nem az étterem irányában, hanem az ellenkező irányban helyezkednek el.

KFC-Beepites-jelleg-bogdani

Megközelíthetőség

Az autós és a gyalogos megközelíthetőség egyaránt meghatározó egy gyorsétterem várható forgalmának vizsgálatakor. Ilyen szempontból az étterem helyszínválasztása nagyon kedvező. A lakótelepek irányából kényelmesen és biztonságosan elérhető. A szentendrei út felől az áruház és a benzinkút lehajtósávja, míg a város felől önálló kanyarodósáv könnyíti meg a terület autós elérését.

KFC-Autos-eleres-tav-bogdaniA térkép az autóval járható úthálózaton mutatja az étterem távolság szerinti elérhetőségét. A bevezetőben említett Sziget-fesztivál gyalogos forgalma a HÉV Filatorigát megállójánál át tud jutni a HÉV vonalon, ami az autós megközelítés szempontjából markáns korridornak számít.
KFC-Autos-eleres-ido-bogdani

 

Ha az idő szerinti elérhetőséget vizsgáljuk, akkor jól látszik a vonzáskörzet “féloldalassága”, a Duna határoló hatása, valamint a Szentendrei út vonzáskörzet nyújtó hatása az északi agglomeráció irányába.

További elemzési lehetőségek

Az elemzést hosszasan lehetne folytatni, melyre különböző elemzési szolgáltatásaink is vannak, ilyenek:

  • a napközbeni népesség mozgását befolyásoló tényezők vizsgálata,
  • a lakókörnyezetben élők korösszetételének, vagy jövedelmi helyzetének általános jellemzése, vagy
  • akár a vásárlóerő mértékének becslése.

Ismerje meg a rendelkezésre álló mutatókat »

Az ilyen és hasonló elemzések támogatását segíti a GeoIndeX üzleti térinformatikai adatbázis rendszere. A témához kapcsolódó további mintaelemzéseket itt olvashat! »


Kérdés, elemzés megrendelés esetén keresse munkatársainkat »


 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085