Main menu

Vásárlóerő klaszterek

A vásárlóerő klaszter besorolás megmutatja egy településen belül a lakókörnyezet legfőbb jellemzőinek különbségét a korcsoportok megoszlása – a jövedelmi viszonyok – a beépítés jelleg együttes vizsgálatával. A tematikus térkép alapja a 100×100 utca szintű vásárlóerő adatbázis.

 Böngészhető térkép vásárlóerő klaszter tematikára »


Vásárlóerő klaszter jellemzők

A vásárlóerő klaszter adatbázis a 100×100 utca szintű elemzési alapadatbázis része. Jelenleg 246 magyar városra érhető el, Budapest és a megyeszékhelyek mellett megvásárolható valamennyi járásközpont településre és 20 ezer főnél népesebb egyéb településre Magyarországon. A térinformatikai adatbázis akár településenként is megvásárolható – települési árlista – térinformatikai elemzésekhez előkészített formában: MapInfo.tab; ESRI.shape; EOV és WGS84 koordinátákkal.

Vásárlóerő klaszterek a magyar városokban

A vásárlóerő klaszter besorolások az adott területi egység demográfiai jellemzőinek, jövedelmi viszonyainak, az ingatlanárak alakulásának, valamint a beépítési jellegének figyelembe vételével kerültek meghatározásra az alábbiak szerint:

1 szegény-kertvárosi-felnőtt
2 szegény-külvárosi-felnőtt
3 szegény-lakótelepi-felnőtt
4 szegény-külvárosi-fiatalos
5 szegény-kertvárosi-idős
6 szegény-kertvárosi-kiegyenlített
7 átlagos-kertvárosi-felnőtt
8 átlagos-kertvárosi-idős
9 átlagos-kertvárosi-gyermekes
10 átlagos-kevés lakásos társasházas-felnőtt
11 átlagos-belvárosi-felnőtt
12 átlagos-kertvárosi-gyermekes-idős
13 gazdag-kertvárosi-felnőtt
14 gazdag-kertvárosi-gyermekes
15 gazdag-zöldövezeti-felnőtt
16 gazdag-belvárosi-felnőtt
17 átlagos-lakótelepi-felnőtt

Egyedi elemzési szolgáltatás

Az ön igényeihez igazodva vállaljuk egyedi térinformatikai elemzések készítését település és utca szinten, legyen szó vonzáskörzet lehatárolásról, lakókörnyezeti elemzésről, vagy akár bolthálózata területi optimalizálásáról.

Egy konzultáció során meghatározzuk az elemzési célt, a felhasználható adatforrásokat és az elvárt eredményt, ami alapján munkatársaink elkészítik a térkép alapú egyedi térinformatikai elemzést. A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat »

Budapest és a magyar városok vásárlóerő térképe

Az interaktív bemutató térkép a 100×100 utca szintű vásárlóerő adatbázis egyes mutatóit jeleníti meg CartoDB térképes publikációs felületén. A térképi nézet mozgatásával bármelyik 20 000 főnél népesebb magyar település adatai megtekinthetők.

Az utca szintű vásárlóerő adatbázis évenként kerül feldolgozásra és publikálásra. Az adatbázis elsősorban a magyar nagyvárosok vonatkozásában nyújt segítséget a demográfiai jellemzők, a jövedelmi viszonyok, a beépítés jellegének területi különbségeinek vizsgálatakor. Az elemzési lehetőségekről kérdezze munkatársainkat »

Témához kapcsolódó bejegyzések »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085