Main menu

POIX adatbázis

Érdekes és fontos helyek adatbázisa Magyarország valamennyi településére a közigazgatás, a turizmus, az oktatás és a kereskedelem intézményeivel, brand-ek és hálózatok szerint csoportosítva azonosító és elérési adatokkal, koordinátákkal.

Mi is az a POI?

A POI – Point of Interest a hasznos helyek, érdekes helyszínek tematikus gyűjteménye, melyekről érdemes vagy fontos tudni, hogy hol találhatók meg. Navigációs adatbázisok, webes tematikus szolgáltatáskeresők, konkurenciaelemzések, mind használnak POI adatbázist.

POI elemek egyaránt lehetnek kereskedelmi és szolgáltatási pontok, turisztikai célállomások, vagy ügyintézés helyszínei. POIX adatbázis kategóriái és elemszámok »

A POIX adatbázis felhasználási lehetőségei


1 2 3

A POIX adatbázis leíró adatai

A GeoIndeX rendszerébe tartozó POIX adatbázis kategóriák és brand-ek szerint csoportosítva tartalmazza Magyarország érdekes és fontos helyeit. A POIX adatbázis négyféle adatot szolgáltat minden pontról:

A POIX adatbázist folyamatosan ellenőrizzük, rendszeresen frissítjük.  Az adatbázis több mint 91.000 helyszínen közel 170.000 objektum adatait tartalmazza. A POI helyszínek pontossága az adatbázis 99%-ban cím szintű. A POI helyszínek koordinátáinak meghatározása közterület referencia adatbázisunk használatával, illetve helyszíni ellenőrzéssel történik.

A POIX adatbázis kategóriái

A POI adatbázis Magyarország csaknem minden településére kiterjedően tartalmazza az alábbi csoportokhoz köthető pontok információit:

  • Szállás étkezés
  • Infrastruktúra
  • Oktatás és egészségügy
  • Sport és szórakozás
  • Szállítás és közlekedés
  • Kereskedelem
  • Ipar és mezőgazdaság

Tudjon meg többet a kategóriákról és a Brandekről »

A POIX adatbázis frissítése

A több éves tapasztalat azt mutatja, hogy egy POI adatbázis éves avulása elérheti a 30%-ot. A változásokat több tényező eredményezi, ilyenek:

  • Létező pontok adatai (neve, telefonszáma, e-mail címe) megváltoznak, vagy
  • új kategóriák (pl.: új bank), vagy egy kategórián belül új elemek (pl.:új fiókok) jelennek meg
  • létező pontok szűnnek meg.

A POIX adatbázis frissítése negyedévente történik, március, június, szeptember és december hónapok első felében. A frissítés tartalmazza a legutóbbi kiadás óta észlelt hiányosságok javítását, a változások követését, valamint az új pontok adatait.

Kérjen egyedi árajánlatot! »

A POIX adatbázis térképi megjelenítése

A  POIX adatbázis koordináta adatainak felhasználásával navigációs szolgáltatásba illeszthető. Az adatbázis megjeleníthető webes vagy desktop-os térinformatikai szoftverekben, így azokkal területi elemzések is végezhetők. A bemutatott elemzésekhez a GeoX Kft.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085