Main menu

Munkanélküliség vizsgálatának üzleti értéke

Egyes termékek értékesítési hatékonysága térben és időben is változhat. Az értékesítési volumen változásának egyik befolyásoló tényezője lehet a munkanélküliség mértéke az adott térségben.

Munkanélküliségi adatok

A munkanélküliségi helyzet havi változása, vagy a tendenciák település szintű nyomon követése, saját idősoros értékesítési adatokkal történő összevetése nagy mértékben segítheti az értékesítési volumen változásának vizsgálatát.

Munkanélküliség magyarországi jellemzői

A térinformatika lehetőségeinek kihasználásával a grafikonos, vagy táblázatos eredmények térbeli vetülete jeleníthető meg. A térképekről jól látszik a Győr-Budapest tengely előnye a hátrányosabb helyzetű Észak-magyarországi és Dél-dunántúli határ menti térségekhez képest. A nyári idénymunka mindig javítja a munkanélküliségi mutatókat az alföldi, elsősorban mezőgazdasági térségekben. A térképekről is jól látszik, hogy a nagyvárosok és agglomerációjuk általában előnyösebb helyzetben vannak mint a periférikus helyzetben lévő térségek.

Mintaelemzések az adatbázisból

A munkanélküliség elemzési adatbázisai

Üzleti térinformatikai elemzések során számos olyan területi tényezőt érdemes figyelembe venni, melyek befolyással vannak az értékesítés hatékonyságára. Az egységes elemzési adatbázisok nagyban segíthetik ezeket az elemzéseket.

Tudjon meg többet a GeoIndex üzleti térinformatikai adatbázisairól »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085