Main menu

Munkanélküliség alakulása 2014. év utolsó negyedévében

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat publikálta a 2014. utolsó negyedévére vonatkozó településsoros munkanélküliségi adatsorokat, így elkészülhetett az adatok feldolgozásával készülő Relatív Munkanélküliségi Mutató-t tartalmazó térképsorozat utolsó három eleme is.

A munkavállalók abszolút számának vizsgálata mellett a munkanélküliség mértékéről árnyaltabb képet kaphatunk, ha a munkanélküliek számát az adott településen élő munkavállaló korú népesség százalékában is megvizsgáljuk.

Változás vizsgálata térben és időben

A pillanatnyi helyzetkép elemzése mellett fontos a tendenciák vizsgálata is. A munkanélküliség mértékének térbeli eltérései mellett érdemes megnézni, hogy adott területen belül egy megelőző időszakhoz képest (hónap, vagy év azonos időszaka) változott-e a helyzet és ha igen, akkor milyen mértékben és irányban.

JÓ BÖNGÉSZÉST KÍVÁNUNK!


 Az elemzés forrása

Valamennyi elemzési térkép az ÁFSZ által publikált településsoros statisztikai adatok folyamatos feldolgozásával készül. Az elemzési adatok bedolgozásra kerülnek az ArcAdat üzleti térinformatikai adatbázisba, mely a közigazgatási egységekhez igazítottan segíti a vásárlóerő térbeli alakulásának és különbségeinek elemzését Magyarországon.

Tudjon meg többet adatbázisainkról! »


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085