Main menu

Megújult a vásárlóerő interaktív térképes felülete

Már elérhetők a 2015 évi adatsorok és számított mutatók a GeoIndex 100×100 utca szintű vásárlóerő adatbázis interaktív térképes bemutató felületén.

Az interaktív térkép eléréséhez kattintson a képre!

Az interaktív térképes felület forrása, tartalma

A felület a 100×100 vásárlóerő adatbázis mutatóiból készített tematikus térképeket tartalmazza. Célja az adatbázis bemutatása. A térképen valamennyi mutató megtekinthető Budapestre, a megyeszékhelyekre, a 20 000 főnél népesebb településekre és Budapest agglomerációs településeire. Az elemzés és a megjelenítés alapegysége egy 100×100 méteres rácsháló, melyre minden adat számításra kerül.

Tematikát mindig a térkép bal felső sarokban található legördülő listából választhat »

Az interaktív térképes felület célja

Az adatbázisnak és a felületnek elsődleges célja hogy a település – városrész – irányítószám körzet szintnél részletesebben adjon egységes képet egy-egy település demográfiai-jövedelmi viszonyairól, a vásárlóerő térbeli különbségeiről.

A felületnek nem célja épület, vagy tömb szintű adatok szolgáltatása, de célja a települések közti és településeken belüli eltérések kihangsúlyozása, a települések adott szempontok szerinti rangsorolásának, összehasonlításának támogatása.

Nézze meg a felületet »

A GeoIndeX adatbázis

A GeoIndeX egységes elemzési adatbázisban egyaránt megtalálhatók település és magasabb közigazgatási szintekhez rendelt:

  • általános statisztikai mutatók 2000-ig visszamenőleg éves bontásban,
  • részletes demográfiai és munkanélküliségi mutatók,
  • Budapest kerületeire vonatkozó adatsorok is.

Megvásárolható elemzési adatbázisok »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085