Main menu

Ingatlanárak alakulása 2008-2012 között Magyarországon

A KSH publikálta a 2012. évre vonatkozó lakáspiaci tendenciák legfontosabb mutatóit tartalmazó kiadványát. Ezek alapján készítettük el azokat a tematikus térképeket, melyek a 2008-2012 közti változásokat mutatja.

Telepules_negyzetmeterar_2012

A térképen jól látszik, hogy a 2012.-ben eladott lakások átlagos négyzetméterárai nagy szórást mutatnak az ország különböző régióiban. A legmagasabb átlagárak Budapest északi és nyugati agglomerációjában figyelhetők meg. Hasonló átlagos négyzetméterárak, csak a Balaton felkapottabb térségeiben és Győr környékén vannak, ezt követik az alföldi megyeszékhelyek Békéscsaba kivételével.

 Ingatlan-árak és ingatlan-eladások alakulása Magyarországon és Budapesten

Ha a 2012-ben eladott ingatlanok számának alakulását vizsgáljuk 2008-hoz viszonyítva, jól látszik, hogy az ingatlanforgalom főként Budapesten (Budai kerületek), és Somogy megye Balaton-közeli térségében volt, az ország összes többi részén csökkentek az ingatlaneladások. A legjelentősebb mértékű zuhanás Komárom-Esztergom megyét, az Alföld középső részét és Szabolcs megye déli területeit sújtotta.

További ingatlanárakkal kapcsolatos elemzések »

Budapest vonatkozásában a belvárosi lakóingatlanok, valamint a nívósabb budai kerületek ingatlanjai keltek el magasabb áron, magasabb értékek még a jó közlekedésű, újabb építésű lakóparki, vagy társasházi ingatlanoknál figyelhető meg. A peremkerületek ingatlanárai vegyes képet mutatnak.

Ingatlanár tendenciák 2012 után

A nagyvárosok vásárlóerő megoszlását vizsgáló elemzési adatbázis tartalmaz további információkat és elemzési adatokat a kínálati négyzetméter árak területi megoszlásáról.
Az adatok összevethetők a beépítés jellegével, a lakónépesség számának és korcsoportos megoszlásának alakulásával is.

Vásárlóerő adatbázisról bővebben »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085