Main menu

Hol volt szoros a verseny az országos listák között?

Folytatjuk a 2014. évi magyarországi országgyűlési választásokhoz kapcsolódó település szintű térképsorozatot. A mai bejegyzés témája, hogy melyik településen, milyen szoros volt a küzdelem az első és a második helyezett között a 2014. évi Országgyűlési választások országos listás szavazás eredményeit elemezve.

Az elemzéshez a www.valasztas.hu választási portálon publikált adatokat használtuk fel. A térképi megjelenítés alapja a 2014.04.07 reggel 8 órai állapotot tükröző, Magyarországon leadott érvényes listás szavazatok feldolgozásával készültek, nem tartalmazzák a külképviseleteken, vagy levélben leadott szavazatokat.

Végleges eredmények térképei az EOVK határokkal »

Milyen szoros volt a verseny az egyes településeken?

Partlista_kulonbseg

Minél sötétebb egy településnél a színezés, annál szorosabb volt a verseny az adott településen, nem a választókerületben az első és a második helyezett között. Hatvanhárom olyan település vagy budapesti kerület volt, ahol a különbség egy százalék alatt volt.

Első és második helyezettek az egyes településeken

Az alábbi két térkép azt mutatja, hogy melyik településen melyik párt országos listája kapta a legtöbb, illetve a második legtöbb szavazatot.


A megyeszékhelyeken és a vidéki nagyvárosokban az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP, még az alacsonyabb népességszámú településeken a Jobbik bizonyult erősebbnek a FIDESZ-KDNP mögött. Kisebb pártok listájára leadott szavazatok alapján – a vizsgált szavazatok alapján – összesen négy pártnak tizenkét településen sikerült elérnie a második helyet.

További választással kapcsolatos elemzések, térképek »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085