Main menu

Címek lakókörnyezeti adatai

Amikor ügyféladatbázisokat kezelünk nagyon sok adat áll rendelkezésünkre ügyfeleink térbeli megoszlásáról, vagy akár vásárlási szokásairól.
Térinformatikai eszközök használatával lehetőségünk nyílik a térbeli összefüggések vizsgálatára, a nyers adatokból érdemi információk kinyerésére. Általános társadalmi-gazdasági statisztikai adatok egyidejű térképezésével számos értékesítést befolyásoló hatásra is fény derülhet.

Címadatok térképezése

Ügyfeleink címadatait geokódoló szolgáltatásaink segítségével tudjuk térképre helyezni. A geokódolt címeket és az azokhoz kapcsolható adatokat – ha megfelelő térkép és szoftver, vagy szolgáltatás is rendelkezésünkre áll – térképen megjeleníthetjük, elemezhetjük, összesíthetjük, akár különböző területi egységekre is aggregálhatjuk.

Lakókörnyezeti adatok címekhez rendelése

A lakókörnyezet demográfiai jellemzői, jövedelmi viszonyai, a beépítés jellege sokat elárul az adott terület vásárlóerejéről. Ha ezeket az adatokat össze tudjuk kapcsolni ügyféladatbázisunk címadataival, akkor már – térinformatikai szoftver használata nélkül is – sok érdemi információt kaphatunk célterületünk demográfiai – gazdasági jellemzőiről. Ezt a célt szolgálja a közterület referencia adatbázis és a 100×100 béta utca szintű vásárlóerő adatbázis összekapcsolása.

Az adatbázis Budapest és Magyarország valamennyi, 20 000 főnél nagyobb lakosságszámú településeinek lakott címeit tartalmazza, hozzárendelve a megfelelő 100×100 béta utca szintű vásárlóerő adatbázis megfelelő területi egységeinek adatsorait. Az adatbázis egyszerű Excel táblaként vagy térinformatikai elemzéshez előkészített formában is megvásárolható.

Tudjon meg többet az adatbázis mutatóiról »

Kérjen egyedi árajánlatot »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085