Main menu

Átjelentkezések aránya a választások kapcsán

a www.valasztas.hu választási weboldalon elérhetők a település szintű átjelentkezési adatok, ebből készült az alábbi térkép.

Atjelentkezesek_20140406

A térképen a zöldes színek mutatják, hogy honnan kérték az emberek az átjelentkezésüket, és a piros azt, hogy hova.

Átjelentkezések jellemzői a választások kapcsán

A térképen az látszik, hogy a keleti régió gyengébb települési helyett a nyugati országrész, Budapest és az agglomeráció településeiben szavaztak inkább. A megyei jogú városok közül is csak Sopron, Győr, Székesfehérvár, Veszprém, Kecskemét az, amelyik többletet tud felmutatni, ezek a a gazdaságilag erősebb városok.

43 olyan település van, ahova több, mint 100 választó jelentkezett át. Ide tartozik minden budapesti kerület, az agglomeráció települési és az előbb említett nagyvárosok.
51 településen 100-nál több volt a különbség az onnan átjelentkezett és az az oda bejelentkezettek száma között, ide elsősorban a nagyobb települések tartoznak.

Érdekesség két “fürdőváros” Bük (onnan: 50, oda 226) és Hévíz (onnan:226, oda 747) , ahol nagyon jelentősen több az oda átjelentkezettek száma.

A térkép tanulsága szerint az átjelentkezések a gazdasági helyzetet mutatják, oda mennek az emberek, ahol munkát remélnek/kapnak.

További választással kapcsolatos bejegyzések »

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085