Main menu

Társadalmi 3D térképezés a TETA-val

A helyhez köthető adatok térképes vizualizálásával, különböző forrásból származó adatok összekapcsolásával részletesebb képet kaphatunk lakókörnyezetünk jellemzőiről és a területi különbségekről, mintha csak az alapadatokat vizsgálnánk önmagukban.

A Területi Információs Rendszer (TEIR) – Területi Tervezést Támogató Alrendszerében (TETA) is feldolgozott 100×100 adatbázis mutatók felhasználásával készült az a társadalmi 3D térkép, mely összekapcsolja a beépítés jellegére és a lakónépesség korcsoportos összetételére vonatkozó információkat.

Budapest lakókörnyezeti jellemzői

“Budapest népességének egyik harmada lakótelepen, másik harmada egy- vagy kétszintes kertvárosi családi házban él, minden negyedik lakó belvárosi és kb. 14%-uk jár haza esténként zöldövezeti társasházba. Vajon az eltérő beépítési mód a korösszetételben is tükröződik? Hol él több gyerek és kevesebb felnőtt a fővároson belül? Mindezek szemléltetésére különleges 3D térképen ábrázoltuk a beépítési mód és a gyermekeltartottsági ráta térbeli összefüggését.” (forrás: Lechner Központ)

teta-tarsadalmi-3d-terkep-2016A Társadalmi térkép megtekintéséhez kattinston a képre.

Adatok forrása

A TETA / Térképtár / Intézményellátottság menüpontjában is elérhető intézménykereső, valamint lakókörnyezeti jellemzőket utca szinten bemutató térkép alapadatait a GeoIndeX rendszerébe tartozó 100×100 utca szintű vásárlóerő adatbázis adja. Az adatbázis 100×100 méteres rácshálóra bontva jeleníti meg a lakónépességre, korcsoportos népességre, a beépítés jellegére, valamint az ingatlanárakra és jövedelmi viszonyokra vonatkozó alapadatokat, és az ezekből származtatott számított mutatókat.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085