Main menu

2016. évi népesség adatok a 100×100 adatbázisban

Állandó lakosok száma, korcsoportos népesség, gyermekek és idős korú népesség megoszlása a településen belül. A lakosság korcsoportos összetételének és területi megoszlásának ismerete elengedhetetlen a sikeres üzleti döntések meghozatala során. Többek között ezeket a népesség adatokat nyújtja a 100×100 utca szintű térinformatikai adatbázis.

Az adatbázis 136 magyarországi településre érhető el!

100x100-nepesseg-2016-budapest

Népesség – demográfiai mutatók és szerepük

Egy szolgáltatás telephelyválasztásakor, vagy egy új üzlet megnyitásakor alapvető kérdés, hogy mennyi embert ér el a szolgáltató egy adott településen vagy vonzáskörzetben. Ugyanez igaz egy ellátási körzet lehatárolásakor is. Mindig kérdés a lakónépesség száma és a népsűrűség.

Korcsoportra célzott szolgáltatások, ellátások esetén a korcsoportos népesség nagysága is meghatározó a döntéshozatal során. Óvodai vagy iskolai körzetlehatárolás, fiatalokra célzott szolgáltatás, vagy idős-ellátás, mind olyan szolgáltatás, ahol tudni kell az adott korcsoport arányát a népességen belül. A korcsoportos népesség mutatók, valamint a gyermek-eltartottsági és idős-eltartottsági mutatók adnak támpontot ezekhez a döntésekhez.

Népesség – demográfiai mutatók elérhetősége

A 2016 évre vonatkozó település szintű lakónépesség adat összes / férfi / nő bontásban beépítésre került az ArcMagyarország vektoros térképi termékbe, valamint az ArcAdat  – közigazgatási egységekhez rendelt – társadalom és gazdaságstatisztikai adatbázisba. Az utca szintű adatsorok és számított mutatók 136 magyarországi településre vásárolható meg a 100×100 adatbázisba építve. Az adatbázisok használatával egyedi térinformatikai elemzések is megrendelhetők.


100×100 vásárlóerő mutatók

A népesség adatok mellet már elérhetők a 2016 évre vonatkozó vásárlóerőre, kínálati ingatlanárakra valamint a napközbeni népesség területi megoszlására vonatkozó számított mutatók, indexek is  a 100×100 utca szintű vásárlóerő adatbázisban.

A lehetőségekről kérdezze munkatársainkat! »


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinFacebooktwittergoogle_pluslinkedin

Letölthető anyagok

Kapcsolat


GeoX Kft.
1035 Budapest
Kerék utca 80.
Tel.: +36 1 439 0055
Fax.: +36 1 700 2085